ZöldEb, hogy a kutyázás legyen zöldebb
Ebben az adásban a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület elnöke a vendég. Hirbek Edina többek között elmondja, miért is kell még több integrált park a városokban.

2. évad #07

Városban, főleg nagyvárosban kutyát tartani nem egyszerű. Mégis sokan és egyre többen választanak maguk mellé négylábú társat, például Budapesten.  Ez rengeteg kérdést felvet és számos probléma forrása, amikkel az olyan elhivatott civilek igyekeznek választ és megoldást találni, amilyen például a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület.

Elnökük, Hirbek Edina a vendég, aki elmondja, hogyan, milyen módokon próbálják meg edukálni az új kutyásokat és főleg a gyerekeket. Annak érdekében, hogy minél többen megértsék, milyen felelőséggel jár a kutyatartás. Ezzel is igyekeznek elérni, hogy kutyások és nem kutyások békésen tudjanak együtt élni, hogy kevesebb legyen a konfliktus. Ez utóbbinak egyébként még mindig főleg a fel nem szedett kutyagumi az oka.

A ZöldEb azért is küzd, hogy a kutyások ne érezzék magukat másodrendű állampolgárnak. Mert rengeteg zöld terület, park el van zárva a kutyások elől. Közben az olyan, amúgymiközben az olyan, egyáltalán nem kutyázásra való helyek, mint a plázák, egyre inkább kutyabarátként hirdetik magukat. A ZöldEb ez ellen egyebek mellett az úgynevezett integrált parkok létesítésével igyekszik tenni.

Ha városi kutyás vagy, és különösen, ha Budapesten élsz, ez az adás neked szól!

Hirbek Edina nem mellesleg kisállatpszichológus, és ebben a minőségében is volt már a Petcast vendége. A zajszorongásról, zajfóbiáról vele beszélgettünk, azt az adást itt találod.

Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Kattints és hegyezd a füled!

    

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

Nyáron is gondtalanul!

Nyáron is gondtalanul!

Nyáron több időt tölthetünk négylábú családtagjainkkal. De Ilyenkor fokozottabb odafigyelést is igényel minden kisállat, főleg a kutyák.

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

A kutya szőre nemcsak a hidegtől, hanem a melegtől is védi őt. Ezért jogos kérdés, hogy nyírni vagy nem nyírni, még akkor is, ha nagyon meleg van.

Minden kutya tud úszni?

Minden kutya tud úszni?

Sok kutya imádja a vizet és jól tud úszni. És vannak kutyafajták, amelyek alkalmatlanok az úszásra, vagy sokkal kevésbé jól úsznak. Nézzük, melyik melyik!

Youtube short

Közösségi média