Minden vágyad egy nyuszi?
A nyuszi nem játék, hanem tíz évre szóló elköteleződés - ezt igyekszik átvinni a köztudatba az Első Nyúlmentő Alapítvány, ahová nemcsak húsvét után.

Erre készülj! 2. évad #12

Az alapítvány elnöke, Meier Krisztina a Petcast adásának vendége elmondta, hogy sajnos egész évben rengeteg segítségkérés érkezik hozzájuk megunt, elhagyott, kidobott nyuszik miatt.

Az Első Nyúlmentő Alapítvány elnökével átvesszük az adásban egyebek mellett, hogy

  • miért ne ajándékozzunk húsvétra nyuszit akkor sem, ha a gyerek ezért könyörög
  • ha bármikor máskor nyuszit szeretnénk társállatnak, akkor honnan érdemes a kisállatot beszerezni, és például az Első Nyúlmentő Alapítványtól milyen feltételekkel fogadhatunk örökbe,
  • mennyi ideig élnek a nyulak,
  • milyen tartási körülményeket kell számukra biztosítani: hogyan óvjuk őket, illetve az otthonunkat,
  • mivel kell etetni a nyulakat, mit nem szabad adni nekik,
  • mekkora költség egy nyúl tartása,
  • melyek a tipikus egészségügyi problémák a nyusziknál,
  • milyen másik társállat mellé ajánlható nyuszi.

Az adásból kiderül, hogy a nyuszitartás korántsem olyan egyszerű, amilyennek első látásra tűnik. A nyulak érzékeny kisállatok, csak felelős gazdiknak valók, akik minden szükségletük ki tudják és ki is akarják elégíteni.

Hallgass ide, hogy kihozhasd magadból a legjobb nyuszigazdit!

A nyuszik egyébként remek társállatok, nagyon jól taníthatók. Erről az I. évadban beszégettünk a Budakeszi Vadaspark sajtóreferensével, Nagy Ingriddel. Az az adást is érdemes meghallgatni, katt ide!

Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Kattints és hegyezd a füled!

     

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

Bolha, kullancs, szúnyog ellen is óvd őt!

Bolha, kullancs, szúnyog ellen is óvd őt!

A  külső paraziták – a szúnyog, a kullancs, a bolha vagy az atka – sokféle betegséget terjesztenek, és akár súlyosan is megbetegíthetik kedvenceinket.

Mantrailing: Jó, ha a kutya megy az orra után

Mantrailing: Jó, ha a kutya megy az orra után

A mantrailing nemcsak egy a kutyás sportok közül, hanem az a kutyás sport, ami négylábú társaink legősibb és legkiválóbb ösztönére, a szaglásra épít, ezáltal pedig egyedülálló élményt nyújt neki – és neked is!

Játékos fárasztás: A nose work 

Játékos fárasztás: A nose work 

A kutyák orra csodálatos kis műszer, egy olyan rendkívüli érzékszerv, amelyen keresztül könnyen lefáraszthatók négylábú barátaink a mindennapokban.

Youtube short

Közösségi média