Minden vágyad egy nyuszi?
A nyuszi nem játék, hanem tíz évre szóló elköteleződés - ezt igyekszik átvinni a köztudatba az Első Nyúlmentő Alapítvány, ahová nemcsak húsvét után.

Erre készülj! 2. évad #12

Az alapítvány elnöke, Meier Krisztina a Petcast adásának vendége elmondta, hogy sajnos egész évben rengeteg segítségkérés érkezik hozzájuk megunt, elhagyott, kidobott nyuszik miatt.

Az Első Nyúlmentő Alapítvány elnökével átvesszük az adásban egyebek mellett, hogy

  • miért ne ajándékozzunk húsvétra nyuszit akkor sem, ha a gyerek ezért könyörög
  • ha bármikor máskor nyuszit szeretnénk társállatnak, akkor honnan érdemes a kisállatot beszerezni, és például az Első Nyúlmentő Alapítványtól milyen feltételekkel fogadhatunk örökbe,
  • mennyi ideig élnek a nyulak,
  • milyen tartási körülményeket kell számukra biztosítani: hogyan óvjuk őket, illetve az otthonunkat,
  • mivel kell etetni a nyulakat, mit nem szabad adni nekik,
  • mekkora költség egy nyúl tartása,
  • melyek a tipikus egészségügyi problémák a nyusziknál,
  • milyen másik társállat mellé ajánlható nyuszi.

Az adásból kiderül, hogy a nyuszitartás korántsem olyan egyszerű, amilyennek első látásra tűnik. A nyulak érzékeny kisállatok, csak felelős gazdiknak valók, akik minden szükségletük ki tudják és ki is akarják elégíteni.

Hallgass ide, hogy kihozhasd magadból a legjobb nyuszigazdit!

A nyuszik egyébként remek társállatok, nagyon jól taníthatók. Erről az I. évadban beszégettünk a Budakeszi Vadaspark sajtóreferensével, Nagy Ingriddel. Az az adást is érdemes meghallgatni, katt ide!

Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Kattints és hegyezd a füled!

    

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

Nyáron is gondtalanul!

Nyáron is gondtalanul!

Nyáron több időt tölthetünk négylábú családtagjainkkal. De Ilyenkor fokozottabb odafigyelést is igényel minden kisállat, főleg a kutyák.

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

A kutya szőre nemcsak a hidegtől, hanem a melegtől is védi őt. Ezért jogos kérdés, hogy nyírni vagy nem nyírni, még akkor is, ha nagyon meleg van.

Minden kutya tud úszni?

Minden kutya tud úszni?

Sok kutya imádja a vizet és jól tud úszni. És vannak kutyafajták, amelyek alkalmatlanok az úszásra, vagy sokkal kevésbé jól úsznak. Nézzük, melyik melyik!

Youtube short

Közösségi média