A mentőkutyák világa
A kutyák orra elképesztően fejlett érzékszerv, sok ezerszer érzékenyebb a szaglásuk az emberénél. A Petcast mini sorozatában a mentőkutyák most a főszereplők.

A csodálatos kutyaorr 1. – 2. évad #9

A kutyák orra segít többek között az emberek felkutatásában, akár katasztrófa sújtotta területeken. Első vendégünk egy olyan szakember, aki mindent tud ezekről az izgalmas, veszélyes és felelősségteljes munkát végző állatokról, mert maga is napi szinten velük dolgozik. Leczki Sarolta, a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány elnöke az adásban beszél arról, miként zajlik a mentőkutyák kiképzése és azt is, hogyan dolgoznak össze kétlábú munkatársaikkal a bevetéseken. Szóba kerül az is, hogy milyen fajtájú, fizikai és egyéb képességekkel rendelkező kutyák alkalmasak leginkább a mentőkutyázásra.

De mivel Leczki Sarolta kutyatenyésztő is, az adásban arról is beszélgetünk, mennyire fontos a kutyafajta kiválasztása akkor is, ha csupán egy házi kedvencet szeretnénk magunk mellé. A kulcsszó pedig itt az önismeret, a tudatosság, ami az első és talán a legfontosabb lépés ahhoz, hogy azután harmonikus legyen a kapcsolat kutya és gazdi között.

Hallgass ide, ha ki szeretnéd hozni magadból a legjobb gazdit!

Címkék:

Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Kattints és hegyezd a füled!

    

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

Nyáron is gondtalanul!

Nyáron is gondtalanul!

Nyáron több időt tölthetünk négylábú családtagjainkkal. De Ilyenkor fokozottabb odafigyelést is igényel minden kisállat, főleg a kutyák.

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

A kutya szőre nemcsak a hidegtől, hanem a melegtől is védi őt. Ezért jogos kérdés, hogy nyírni vagy nem nyírni, még akkor is, ha nagyon meleg van.

Minden kutya tud úszni?

Minden kutya tud úszni?

Sok kutya imádja a vizet és jól tud úszni. És vannak kutyafajták, amelyek alkalmatlanok az úszásra, vagy sokkal kevésbé jól úsznak. Nézzük, melyik melyik!

Youtube short

Közösségi média