Mantrailing: Jó, ha a kutya megy az orra után
A mantrailing nemcsak egy a kutyás sportok közül, hanem az a kutyás sport, ami négylábú társaink legősibb és legkiválóbb ösztönére, a szaglásra épít, ezáltal pedig egyedülálló élményt nyújt neki – és neked is!

A csodálatos kutyaorr 3. – 2. évad #13

Tudtad, hogy mindannyiunknak egyedi szagnyomunk van, ami pontosan annyira jellemző ránk, mint az ujjlenyomatunk? És azt, hogy gyakorlatilag minden kutya simán azonosítani és követni tudja ezt a nyomot? Ha most hitetlenkedsz, akkor feltétlenül hallgasd meg az adást, mert a két vendég, Janovszky Gergely és Fazekas Tibor, a K9 Keresőkutyás Egyesület és a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület oszlopos tagjai téged is meg fognak győzni arról, hogy a mantrailing az a sport, amire fiatal és öreg, kifejezetten okos és kicsit gyengébb képességű kutyák is alkalmasak!

S hogy miért a mantrailing az a szabadidős tevékenység, amit érdemes neked gazdiként rendszeresen űzni a kutyáddal? Kiderül az adásból, amelyből mindent megtudhatsz arról, hogy

  • pontosan hogyan „olvassák” a kutyák a nyomot,
  • hogyan tanítják nekik a nyomkövetést,
  • kíván-e speciális képességeket a gazdiktól a mantrailing,
  • milyen rendkívüli előnyei vannak a kutyák és gazdik számára is a közös aktivitásnak,
  • milyen sokat segíthet a mantrailing a félős, agresszív, fóbiás vagy egyéb viselkedészavaros kutyák terápiájában,
  • hol, hogyan érdemes elkezdeni a mantrailinget, és
  • aki komolyabban szeretne foglalkozni a nyomkövetéssel, mire számítson.

A Csodálatos kutyaorr sorozatunk két korábbi epizódját pedig itt találod: az elsőből a mentőkutyák különleges világán, míg a másodikból pedig egy új szaglászós sporton, a nose work-ön keresztül tudhatsz meg fontos információkat a kutyák rendkívüli képességeiről.

Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Kattints és hegyezd a füled!

    

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

A kutya szőre nemcsak a hidegtől, hanem a melegtől is védi őt. Ezért jogos kérdés, hogy nyírni vagy nem nyírni, még akkor is, ha nagyon meleg van.

Minden kutya tud úszni?

Minden kutya tud úszni?

Sok kutya imádja a vizet és jól tud úszni. És vannak kutyafajták, amelyek alkalmatlanok az úszásra, vagy sokkal kevésbé jól úsznak. Nézzük, melyik melyik!

Kutya babakocsi!?

Kutya babakocsi!?

A kutya babakocsi egy speciálisan kialakított szállító eszköz. Olyan, mint egy normál babakocsi, de kifejezetten állatok számára, az ő igényekre tervezték.

Youtube short

Közösségi média