Mantrailing: Jó, ha a kutya megy az orra után
A mantrailing nemcsak egy a kutyás sportok közül, hanem az a kutyás sport, ami négylábú társaink legősibb és legkiválóbb ösztönére, a szaglásra épít, ezáltal pedig egyedülálló élményt nyújt neki – és neked is!

A csodálatos kutyaorr 3. – 2. évad #13

Tudtad, hogy mindannyiunknak egyedi szagnyomunk van, ami pontosan annyira jellemző ránk, mint az ujjlenyomatunk? És azt, hogy gyakorlatilag minden kutya simán azonosítani és követni tudja ezt a nyomot? Ha most hitetlenkedsz, akkor feltétlenül hallgasd meg az adást, mert a két vendég, Janovszky Gergely és Fazekas Tibor, a K9 Keresőkutyás Egyesület és a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület oszlopos tagjai téged is meg fognak győzni arról, hogy a mantrailing az a sport, amire fiatal és öreg, kifejezetten okos és kicsit gyengébb képességű kutyák is alkalmasak!

S hogy miért a mantrailing az a szabadidős tevékenység, amit érdemes neked gazdiként rendszeresen űzni a kutyáddal? Kiderül az adásból, amelyből mindent megtudhatsz arról, hogy

  • pontosan hogyan „olvassák” a kutyák a nyomot,
  • hogyan tanítják nekik a nyomkövetést,
  • kíván-e speciális képességeket a gazdiktól a mantrailing,
  • milyen rendkívüli előnyei vannak a kutyák és gazdik számára is a közös aktivitásnak,
  • milyen sokat segíthet a mantrailing a félős, agresszív, fóbiás vagy egyéb viselkedészavaros kutyák terápiájában,
  • hol, hogyan érdemes elkezdeni a mantrailinget, és
  • aki komolyabban szeretne foglalkozni a nyomkövetéssel, mire számítson.

A Csodálatos kutyaorr sorozatunk két korábbi epizódját pedig itt találod: az elsőből a mentőkutyák különleges világán, míg a másodikból pedig egy új szaglászós sporton, a nose work-ön keresztül tudhatsz meg fontos információkat a kutyák rendkívüli képességeiről.

Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Kattints és hegyezd a füled!

     

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

Bolha, kullancs, szúnyog ellen is óvd őt!

Bolha, kullancs, szúnyog ellen is óvd őt!

A  külső paraziták – a szúnyog, a kullancs, a bolha vagy az atka – sokféle betegséget terjesztenek, és akár súlyosan is megbetegíthetik kedvenceinket.

Minden vágyad egy nyuszi?

Minden vágyad egy nyuszi?

A nyuszi nem játék, hanem tíz évre szóló elköteleződés – ezt igyekszik átvinni a köztudatba az Első Nyúlmentő Alapítvány, ahová nemcsak húsvét után.

Játékos fárasztás: A nose work 

Játékos fárasztás: A nose work 

A kutyák orra csodálatos kis műszer, egy olyan rendkívüli érzékszerv, amelyen keresztül könnyen lefáraszthatók négylábú barátaink a mindennapokban.

Youtube short

Közösségi média