#06 Kutya hidegben kell ruha, netán cipő a kutyára?
A kutyák öltöztetése, legalábbis városi környezetben, szinte hétköznapi jelenséggé vált. Közben négylábú társaink hideg elleni védelmével kapcsolatban rengeteg a tévhit. Fodor Kinga állatorvost, az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezető docensét sok más mellett arról kérdezem: melyik fajtákat kell(ene) a hidegben egyáltalán felöltöztetni, vagy, hogy idős kutyára feltétlenül kell-e ruha télen? Milyen óvintézkedésekre van szükség ilyenkor – mínuszban, […]

A kutyák öltöztetése, legalábbis városi környezetben, szinte hétköznapi jelenséggé vált. Közben négylábú társaink hideg elleni védelmével kapcsolatban rengeteg a tévhit. Fodor Kinga állatorvost, az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezető docensét sok más mellett arról kérdezem: melyik fajtákat kell(ene) a hidegben egyáltalán felöltöztetni, vagy, hogy idős kutyára feltétlenül kell-e ruha télen? Milyen óvintézkedésekre van szükség ilyenkor – mínuszban, hóban, szeles időben? Egyáltalán, honnan tudjuk biztosan, ha fázik a kutyánk?

Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Hegyezd a füled és kattints!

       

Ezek is  érdekelhetnek:

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Legújabb epizódok

#34 Szereted a cicákat? Segítsd a vadmacskák fennmaradását!

#34 Szereted a cicákat? Segítsd a vadmacskák fennmaradását!

Tudtad, hogy Magyarországon is élnek vadmacskák? És azt, hogy 1974 óta védett állatnak számítanak nálunk, mert számos veszély fenyegeti őket? Ebből az adásból kiderül, mi köze ennek a házimacskák tartásához. Meg az is, hogyan tehetsz a vadmacskák megmentéséért!

#33 Te jó gazdi vagy? Most kiderül!

#33 Te jó gazdi vagy? Most kiderül!

Megítélhető objektíven, hogy jó gazdi vagy-e? Meg bizony! Ha tudod, hogy mi mindenre van szüksége annak a kutyának, cicának, papagájnak, teknősnek vagy egyéb kiskedvencnek a teljes és egészséges élethez, és ezt mind biztosítod a számára, akkor elmondhatod, hogy jó gazdi vagy!

#32 Az állatkínzók köztünk élnek

#32 Az állatkínzók köztünk élnek

Nem csak a bántalmazás, a szó szerinti kínzás állatkínzás. Attól is szenvedhet egy állat, ha nem kapja meg azt a gondoskodást, törődést és figyelmet, amire a faja, fajtája alapján szüksége lenne.

Youtube short

Közösségi média