Kutya babakocsi!?
A kutya babakocsi egy speciálisan kialakított szállító eszköz. Olyan, mint egy normál babakocsi, de kifejezetten állatok számára, az ő igényekre tervezték.

Hasznos vagy felesleges?

Egy kutya babakocsi hasznos tud lenni, bizonyos helyzetekben.

Mikor jöhet jól egy kutya babakocsi?

  1. Idős vagy beteg kutyák: Az idős kutyák már nem mindig képesek hosszú sétákra, a babakocsi pedig lehetőséget biztosít számukra, hogy mégis részt vehessenek a szabadidős tevékenységekben. Beteg vagy lábadozó kutyák esetében is nagy segítség lehet, hiszen csökkenti a fizikai terhelést.
  2. Kiskutyák: Az apró kölykök, akik még nem kapták meg az összes oltásukat, nem sétálhatnak nyilvános helyeken. Egy babakocsi segítségével mégis kimozdulhatnak és felfedezhetik a világot.
  3. Stresszmentes utazás: A zsúfolt városi környezetben vagy tömegközlekedési eszközökön a kutya babakocsi megkönnyíti az utazást, és csökkenti az állat stresszszintjét.
  4. Nagyszabású rendezvények: Vásárok, fesztiválok vagy egyéb nagy létszámú rendezvények esetén a babakocsi biztonságos és kényelmes menedéket nyújt a kutyának – ha mindenképpen muszáj őt oda magunkkal vinnünk.

Amikor inkább át kéne gondolni

Mindezek mellett ugyanakkor egyre többször látni teljesen ép, egészséges, fiatal kutyákat is babakocsiban. Egyszerűen, mert a gazdi számára így kényelmesebb. Vagy csak, mert egyszerűen trendi. Van olyan cég, amelyik már úgy hirdeti a neten a kutya babakocsiját, mint a „kutyaséltatás újradefiniálását”. „Vigye kutyáját ebben a trendi babakocsiban, és gyűjtse be az elismerő bókokat”.

A Petcastban is foglalkoztunk már azzal a jelenséggel, hogy egyre többen „vállalnak” Magyarországon is gyerek helyett kutyát. A fejlett világban nem vagyunk ezzel egyedül, amit az is mutat, hogy a világon több babafelszerelés gyártó cég is váltott vagy portfóliót bővített a piaci igények ilyen irányú változására reagálva. A The Japan Times külön cikket szentelt a témának, rámutatva, hogy a kisállatruhák és a kutyás autóülések mellett a babakocsik terén talán a leglátványosabb a fordulat. A tokiói Yoyogi Parkban tolt bakakocsikból ugyanis egyre gyakrabban néznek ki jól ápolt szőrös kutyafejek, mint cuki embergyerekek.

Milyen szempontok szerint válassz?

  1. A kutyának (!) szüksége van-e rá? – Ha ép, egészséges az állat, fontold meg, hogy neki jó-e, ha oda is magaddal viszed, ahová a saját lábán nem tud vagy nem mehet.
  2. Méret és teherbírás: Válassz olyan babakocsit, amely elég nagy ahhoz, hogy a kutya kényelmesen elférjen benne, és bírja a súlyát.
  3. Kényelmi funkciók: Párnázott belső tér, szellőzőnyílások, állítható napellenzők mind hozzájárulnak a kutya kényelméhez.
  4. Biztonsági elemek: Stabil keret, biztonsági övek és fékek garantálják, hogy a kutya biztonságban legyen, ne tudjon kiugrani.
  5. Összecsukhatóság: Az egyszerűen összecsukható és könnyen szállítható babakocsik praktikusak, ha autóval utazol, vagy kis helyen kell tárolnod.

Van véleményed vagy esetleg tapasztalatod is a témában? Gyere a Petcast Állati jó gazdik csoportjába, és oszd meg velünk!

Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Kattints és hegyezd a füled!

    

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

A kutya szőre nemcsak a hidegtől, hanem a melegtől is védi őt. Ezért jogos kérdés, hogy nyírni vagy nem nyírni, még akkor is, ha nagyon meleg van.

Minden kutya tud úszni?

Minden kutya tud úszni?

Sok kutya imádja a vizet és jól tud úszni. És vannak kutyafajták, amelyek alkalmatlanok az úszásra, vagy sokkal kevésbé jól úsznak. Nézzük, melyik melyik!

Kutya, macska az autóban

Kutya, macska az autóban

Ha kutya vagy a cica utazik az autóban, nemcsak a kényelem a fontos. Arra is érdemes figyelni, hogy az autózás mindenki számára biztonságos legyen.

Youtube short

Közösségi média