karácsony
Kisállattal a karácsony is felelősség
A karácsony nagy öröm egy társállattal is De sok veszélyforrás van, amire figyelnie kell egy felelős gazdinak, hogy az ünnep felhőtlen legyen.

1. évad #02

Tudtad, hogy az amúgy finnyás macskák nem vetik meg az alkoholt? És azt, hogy a kutyákra nézve nem a csokoládé a legveszélyesebb étel/alapanyag? Ha nyugodt, békés karácsony a terv, akkor fontos, hogy tisztában legyél ezekkel is!

Fodor Kinga állatorvossal, táplálási szakértővel, az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezető docensével az év végi ünnepekkel kapcsolatos óvintézkedésekről beszélgetve ezekről is szót ejtünk ebben az adásban. Azt is megtudhatod, baj esetén miért ne adj soha, semmilyen körülmények között embernek való gyógyszert a kisállatodnak.

Szakértőnk egy másik adásban, amit itt érhetsz el, arról is beszél, hogy melyek azok az ételeink, amik veszélyesek kedvenceinkre. Ha cicás vagy, akkor ajánlom figyelmedbe a macskaetetési mítoszokról szóló adást, ha pedig kutyás, akkor azt, amelyikben leszámolunk a kutyák etetésével kapcsolatos tévhitekkel. Ha igazán jó gazdi szeretnél lenni, ezeket se hagyd ki! 😉

Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Kattints és hegyezd a füled!

    

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

Nyáron is gondtalanul!

Nyáron is gondtalanul!

Nyáron több időt tölthetünk négylábú családtagjainkkal. De Ilyenkor fokozottabb odafigyelést is igényel minden kisállat, főleg a kutyák.

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

A kutya szőre nemcsak a hidegtől, hanem a melegtől is védi őt. Ezért jogos kérdés, hogy nyírni vagy nem nyírni, még akkor is, ha nagyon meleg van.

Minden kutya tud úszni?

Minden kutya tud úszni?

Sok kutya imádja a vizet és jól tud úszni. És vannak kutyafajták, amelyek alkalmatlanok az úszásra, vagy sokkal kevésbé jól úsznak. Nézzük, melyik melyik!

Youtube short

Közösségi média