állatkínzás
#16 Állatkínzás? Lépj, ne csak posztolj!
Ha elhanyagolt vagy bántalmazott állattal találkozol, állatkínzás szemtanúja vagy, soha ne menj el mellette! Lehet, hogy az állatnak te vagy az utolsó esélye!

Ha állatkínzás, -elhanyagolás szemtanúja vagy, megeshet, hogy a közösségi média is meg tud mozgatni segítő erőket. De ne az legyen az első, hogy lefotózod a szerencsétlen kutyát vagy macskát, és kiposztolod a képet! Legelőször is hívd a rendőrséget, jelzed az esetet a jegyzőnek vagy a hatósági állatorvosnak. Akkor is ezt tedd, ha tudomásodra jut, hogy valahová mérget, veszélyes csalétket szórtak ki.

Azt, hogy milyen esetben hová érdemes fordulnod, megtudod a Petcast pocast legújabb epizódjából, amelynek vendége , az Állatorvostudományi Egyetemen működő Állatvédelmi Központ vezetője.


Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Kattints és hegyezd a füled!

       

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

#38 Jó ajándék egy kisállat? (remake)

#38 Jó ajándék egy kisállat? (remake)

Az állattartás felelősség, amit fontos önként vállalni és készülni rá. Az ajándékozás is az, főleg, ha egy évekig, évtizedekig élő kis lény az ajándék.

#37 Kövér kedvencek – az elhízás veszélyei

#37 Kövér kedvencek – az elhízás veszélyei

Az elhízás az állatoknál is népbetegség. A cicák és kutyák körében a 60 százalékot eléri a túlsúlyos, 45 százalékot a kifejezetten elhízott kisállatok aránya.

#36 A gyász gazdik számára is nehéz

#36 A gyász gazdik számára is nehéz

A gyász megélése a kisállatok gazdijainál is fontos. Ez feltétele annak, hogy tovább tudjunk lépni, és akár új kisálattársat magunk mellé venni.

Youtube short

Közösségi média