állatkínzás
Állatkínzás? Cselekedj, ne csak posztolj!
Ha elhanyagolt vagy bántalmazott állattal találkozol, állatkínzás szemtanúja vagy, soha ne menj el mellette! Lehet, hogy az állatnak te vagy az utolsó esélye!

1. évad #16

Ha állatkínzás, -elhanyagolás szemtanúja vagy, megeshet, hogy a közösségi média is meg tud mozgatni segítő erőket. De ne az legyen az első, hogy lefotózod a szerencsétlen kutyát vagy macskát, és kiposztolod a képet! Legelőször is hívd a rendőrséget, jelzed az esetet a jegyzőnek vagy a hatósági állatorvosnak. Akkor is ezt tedd, ha tudomásodra jut, hogy valahová mérget, veszélyes csalétket szórtak ki.

Azt, hogy milyen esetben hová érdemes fordulnod, megtudod a Petcast pocast legújabb epizódjából, amelynek vendége Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetemen működő Állatvédelmi Központ vezetője.

A szakemberrel beszélgetünke egy másik adásban arról is, hogy az állatkínzók az emberekre is veszélyt jelenthetnek! Ezért is kell felejelentést tenni állatbántalmazás esetén.


Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Kattints és hegyezd a füled!

     

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

Elveszett? Ellopták? Találtad?

Elveszett? Ellopták? Találtad?

Talált kutya, cica? Elveszett, ellopott kisállat? Mi ilyenkor a teendő, a lehetőség? Kit hívjunk fel, hová forduljunk?

Youtube short

Közösségi média