Állati jó kutyás horoszkóp
A kutyás horoszkóp segít, hogy jobban megismerd és megértsd szőrös barátodat. De azért ne vedd minden szavunkat túl komolyan! 😉

Itt a Petcast kutyás horoszkópja, amiből megtudhatod, vajon a te kutyusod egy karizmatikus, de inkább magának való Oroszlán, vagy igazi társasági kutya, amilyenek általában a Mérlegek. Még az is kiderülhet, hogy a csillagokban van megírva, hogy négylábú barátod jobban szeret elheverni a kényelmes kanapén, mint labda után futkározni.

KOS (március 21-április 19.)

A Kos az állatöv első jegye, a Kos-kutyák egyértelműen vezetőnek születtek. Mindegy, hogy kanok vagy szukák, keresik az aktivitást és az izgalmat. Ambiciózusok, bátrak, függetlenek és határozottak. Elég akaratosak is, nem feltétlenül hallgatnak a behívásra és az egyéb utasításra, és nem igazán jönnek ki más kutyákkal. Pozitívum, hogy nagy szívük van, amely ellenállhatatlanná teszi őket, és aki szeret sportolni, annak a Kos jegyű kutya ideális választás.

BIKA (április 20-május 20.)

A Bika jegyében született kutyák praktikusak, megbízhatóak és keményen dolgoznak, imádnak a természetben lenni. Ugyanakkor meglehetősen makacsok és utálják a változást. Kissé lusták, így jobban kell őket ösztökélni, hogy kimozduljanak csendes, biztonságos, kényelmes kuckójukból, és például labdázzanak ahelyett, hogy a napon heverésznének. Rendkívül hűségesek, gyengédek, és imádnak bújni. Ahogyan a hasukat is imádják.

IKREK (május 21-június 20.)

Az Ikrek általában szeretnek kommunikálni, így az e jegyben született kutyák általában hangosak. Mindig van valami dolguk, ezért állandó mozgásban vannak, és sok az ugatnivalójuk. Rendkívül okosak és nagyon kíváncsiak, ami olykor-olykor mindenféle rosszaságban is megnyilvánulhat. Ha az etetőtál vagy a tápos zacskó hangját meghallják, egyetlen másodperc alatt válnak nyugodt és békés kutyából zabolátlan éhenkórásszá. Utálják a rutinokat – és a macskákat.

RÁK (június 21-július 22.)

Érzékeny, nagy belső erővel bíró kutyák, ezért nagyon jók például a rehabilitációs munkában. Csendesek, nem kapkodnak, szeretik a szundikálást és nem vetik meg a jó falatokat. Nem igazán rajonganak a fizikai aktivitásért, szívesebben sétálnak, semmint futnak, ezért hízásra hajlamosak. A hangos zajoktól, így a vihartól is félhetnek, utazni sem nagyon szeretnek, biztonságos, megszokott környezetben boldogulnak a legjobban olyan emberekkel, akikben megbíznak. Őket odaadóan szolgálják és védik.  Nevelőknek születtek, jól kijönnek más háziállatokkal.

OROSZLÁN (július 23. – augusztus 22.)

Ez a jegy a kutyák körében is a királyt (vagy a királynőt) jelöli, aki uralkodásra, ragyogásra született, és aki vágyja és elvárja, hogy ő legyen a középpontban. Karizmatikus, erőt, energiát árasztó személyiségek ők, akik nem szeretnek más állatokkal versengeni, szívesebben élnek olyan gazdival, aki egyedül őket imádja őket, és minden szükségletüket kielégíti. Szeretik, ha ápolják és kényeztetik őket, cserébe szórakoztatóak és nagyon egészségesek.

SZŰZ (augusztus 23-szeptember 22.)

A szüzek kutyaként is rendkívül teljesítményorientáltak, így nagyon jól motiválhatók, sokféle munkára alkalmasak. Okosak, gyorsan tanulnak, rendkívül elkötelezettek, szorgalmasak, szolgálatkészek. Szeretnek kommunikálni, de nem csak ugatásukkal, hanem mancsjelzéssel vagy akár csak okos tekintetükkel. Szeretik a rutinokat: ugyanaz az étel ugyanabban az órában, de azért nem esznek meg bármit, válogatósak. Imádják az ápoltságot, a tisztaságot magukon és maguk körül is. Kiváló bébiszitterek, legyen szó embergyerekekről vagy állatkölykökről, ugyanakkor más felnőtt állatokkal szemben kissé hatalmaskodók. A játékaikat sem szívesen osztják meg másokkal.

MÉRLEG (szeptember 23-október 22.)

A Mérleg-kutyák igazán szép teremtmények, megnyugtató a közelükben lenni. Nagyon mélyen tudnak kötődni a gazdihoz és más háziállatokhoz is. Társasági lények, nem igazán szeretik az egyedüllétet, hajlamosak a szeparációs szorongásra. Kellemetlenül érzik magukat a stresszes vagy kaotikus környezetben, kicsit ijedősök is, a békét és a csendet sokkal többre értékelik az aktivitásnál és a kalandoknál.

SKORPIÓ (október 23-november 21)

Független, már-már antiszociális személyiség, amelyik kutyaként is szeret szenvedélyesen élni. Eltart egy ideig, amíg egy Skorpió jegyű kutya megbízik egy emberben, de aki a bizalmukat kiérdemli, az egy életre szóló barátot és szövetségest nyer általuk. Egyetlen emberhez tudnak örökre hűségesek lenni, vele szemben a végletekig elkötelezettek.

NYILAS (november 22-december 21.)

A Nyilas jegyű kutya számára az élet egy merész kaland, ezért, ha nincs elég teendője, könnyen unatkozik. Szüksége van térre,  ha ezt nem biztosítják számára, viselkedési problémái lehetnek. Ő a legboldogabb, ha minél többet mászkálhat, utazhat. Színes, vicces egyéniség, barátságos (emberekkel és háziállatokkal egyaránt), és kiváló útitársa a folyton mozgásban lévő gazdiknak. Egészséges, de sokszor impulzív.

BAK (december 22-január 19.)

Kitartó, kiszámítható, határozott, erős munkamoráljáról ismert jegy a Bak. Nagyon jó munkakutyák születnek ebben a jegyben, akkor élnek igazán, amikor lehetőségük nyílik egy új feladat vagy készség elsajátítására. Követik a parancsokat, és szeretik teljesíteni a feladatokat. Remek őrző-védő kutyák vagy akár bébiszitterek, de muszáj lekötni őket, különben unalmukban rosszaságra is hajlamosak, vagy viselkedési problémáik lehetnek.

VÍZÖNTŐ (január 20-február 18.)

Az vállaljon Vízöntő-kutyát, aki kellően sokat tud vele foglalkozni, mert az ilyen kutyák makacsok. Szeretnek a maguk ritmusa, szabályai szerint élni, és időnként kiszámíthatatlanok lehetnek. Utálják az unalmat, szeretik a változatosságot, így mindig készen állnak egy új játékra, trükkre vagy kiruccanásra. Nem feltétlenül cukik, de barátságosak az emberekkel és más háziállatokkal. Valójában kiváló, hűséges barátok – ha a gazdi leköti az energiáikat, és tudomásul veszi, hogy nem mindig hallgat rá.

HALAK (február 19-március 20.)

A Halak-kutyák mélyérzésűek, akiknek sok helyre és csendes környezetre van szükségük. Szelíd lelkűek, kedvesek és gondoskodóak, igénylik az ember közelségét, sokan közülük az ágyba is követik a gazdit. Rendkívül intuitívak, nagyon ráéreznek a másik állat vagy ember hangulatára, ezért kiváló terápiás kutyákká válnak. Akkor a legboldogabbak, ha egy napsütötte helyen szunyókálhatnak a gazdi közelében.

Címkék: horoszkóp | kutya

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

Elveszett? Ellopták? Találtad?

Elveszett? Ellopták? Találtad?

Talált kutya, cica? Elveszett, ellopott kisállat? Mi ilyenkor a teendő, a lehetőség? Kit hívjunk fel, hová forduljunk?

Youtube short

Közösségi média