A mentőkutyák világa
A kutyák orra elképesztően fejlett érzékszerv, sok ezerszer érzékenyebb a szaglásuk az emberénél. A Petcastban ezért egy mini sorozatot szentelünk a témának.

A csodálatos kutyaorr 1. – 2. évad #9

A kutyák orra segít többek között az emberek felkutatásában, akár katasztrófa sújtotta területeken. Első vendégünk egy olyan szakember, aki mindent tud ezekről az izgalmas, veszélyes és felelősségteljes munkát végző állatokról, mert maga is napi szinten velük dolgozik. Leczki Sarolta, a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány elnöke az adásban beszél arról, miként zajlik a mentőkutyák kiképzése és azt is, hogyan dolgoznak össze kétlábú munkatársaikkal a bevetéseken. Szóba kerül az is, hogy milyen fajtájú, fizikai és egyéb képességekkel rendelkező kutyák alkalmasak leginkább a mentőkutyázásra.

De mivel Leczki Sarolta kutyatenyésztő is, az adásban arról is beszélgetünk, mennyire fontos a kutyafajta kiválasztása akkor is, ha csupán egy házi kedvencet szeretnénk magunk mellé. A kulcsszó pedig itt az önismeret, a tudatosság, ami az első és talán a legfontosabb lépés ahhoz, hogy azután harmonikus legyen a kapcsolat kutya és gazdi között.

Hallgass ide, ha ki szeretnéd hozni magadból a legjobb gazdit!

Címkék:

Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Kattints és hegyezd a füled!

     

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

Bolha, kullancs, szúnyog ellen is óvd őt!

Bolha, kullancs, szúnyog ellen is óvd őt!

A  külső paraziták – a szúnyog, a kullancs, a bolha vagy az atka – sokféle betegséget terjesztenek, és akár súlyosan is megbetegíthetik kedvenceinket.

Mantrailing: Jó, ha a kutya megy az orra után

Mantrailing: Jó, ha a kutya megy az orra után

A mantrailing nemcsak egy a kutyás sportok közül, hanem az a kutyás sport, ami négylábú társaink legősibb és legkiválóbb ösztönére, a szaglásra épít, ezáltal pedig egyedülálló élményt nyújt neki – és neked is!

Minden vágyad egy nyuszi?

Minden vágyad egy nyuszi?

A nyuszi nem játék, hanem tíz évre szóló elköteleződés – ezt igyekszik átvinni a köztudatba az Első Nyúlmentő Alapítvány, ahová nemcsak húsvét után.

Youtube short

Közösségi média