Kutyabarátok, ha összefognak
Új rovatunkban megszólalási lehetőséget adunk a felelős állattartás mellett elkötelezett civileknek. Most a 18. kerületi Felelős Kutyabarátok Egyesületének.

2. évad #03

A 18. kerületi Felelős Kutyabarátok Egyesülete az első a Petcast Civil hang sorozatában. A kerület jellegénél fogva egyfajta „állatorvosi ló”. Egyaránt megtalálhatók itt lakótelepek, kertvárosi negyedek vagy erdős részek. Így sokféle probléma előfordul, amire civil szervezetként maguk is igyekeznek megoldást találni.

A kutyások körében, de főleg a kutyások és kutyátlanok között számtalan konfliktusforrás akad az össze nem szedett kutyagumitól a „tömeges” kutyasétáltatáson át a kutyafuttatók nem megfelelő használatáig. Vida Ági, a 18. kerületi Felelős Kutyabarátok Egyesületének elnöke az adásban nemcsak ezekről beszél, de a megoldási lehetőségek közül is megoszt jópárat.

Például, hogy mindenütt érdemes a kutyásoknak összefogniuk, és egyfajta önszabályozással elsimítani vagy akár megelőzni a konfliktusokat. Így közelebb kerülhetünk ahhoz, amit az egyesület szlogenje is hangsúlyoz: a békés együttéléshez harmóniában a természettel. Hallgass ide!

Ezt a podcast epizódot itt is meghallgathatod:

Kattints és hegyezd a füled!

    

Ezek is  érdekelhetnek

A téma hasonló, az infó új!

Miért PetCast?

A Petcastban olyan kérdésekről beszélgetek, amelyek szerintem minden állattartó számára fontosak vagy érdekesek, olyanokkal, akik, okosak, hitelesek vagy éppen szórakoztatók, de mindenképpen értenek ahhoz, amiről beszélnek.

Legújabb epizódok

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

Kutyabunda: nyírni vagy nem nyírni?

A kutya szőre nemcsak a hidegtől, hanem a melegtől is védi őt. Ezért jogos kérdés, hogy nyírni vagy nem nyírni, még akkor is, ha nagyon meleg van.

Minden kutya tud úszni?

Minden kutya tud úszni?

Sok kutya imádja a vizet és jól tud úszni. És vannak kutyafajták, amelyek alkalmatlanok az úszásra, vagy sokkal kevésbé jól úsznak. Nézzük, melyik melyik!

Kutya babakocsi!?

Kutya babakocsi!?

A kutya babakocsi egy speciálisan kialakított szállító eszköz. Olyan, mint egy normál babakocsi, de kifejezetten állatok számára, az ő igényekre tervezték.

Youtube short

Közösségi média